Varmt välkommen till grundkurs om kristen tro !

​Start tisdag 14 september kl 18:30
- en prova på kväll!

Kursen består av 11 tisdagskvällar och ett dygn tillsammans.

Kostnad:
Mat: 495 kr för 11 middagar
Dygn: 650 kr

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Välkommen till Örtagårdskyrkan!

Läs mer om Alpha här nedan.

Om Gud finns - vad skulle du fråga honom då?

Anmälan:
- gärna innan tisdag 7 september.

Tack för din anmälan.

Alpha.png
afs-1024x569.jpg
Alpha 2017 _170312_AF5A5202_large.jpg

Vad är Alpha?

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andre helt lik, men generellt så har de tre saker gemensamt: Mat, föredrag och ett gott samtal.

Oavsett om det är en grupp med vänner som samlas runt ett köksbord, eller en snabb träff på stan med fika, så har mat en förmåga att föra människor samman. Det är likadant på Alpha. De flesta Alphatillfällena startar med mat, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. Vanligtvis är de ungefär trettio minuter och antingen framförda av en föredragshållare som är på plats eller via film. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som "Vem är Jesus?", "Hur ska jag kunna tro?", "Hur och varför ska jag be?" och "Hur leder Gud oss?".

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

Mat

Föredrag

Samtal

Har du frågor?

Ring gärna till oss, eller använd formuläret här brevid.

Kursansvarig: Andreas Rosdal, pastor 073-680 31 28

Meddelandet skickat