top of page

ALPHA

Om Gud finns - vad skulle du fråga honom då? Varmt välkommen till en grundkurs i kristen tro! Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Kursen består av 11 tisdagskvällar. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andre helt lik, men generellt så har de tre saker gemensamt: mat, föredrag och ett gott samtal. Läs mer om Alpha här nedanför. Mer information kommer på prova-på-kvällen.

_edited_edited.jpg

KONTAKT

TID

Ring gärna till oss, eller använd
formuläret här nedan.
Kursansvarig: Andreas Rosdal,
Pastor 073-680 31 28

Start & prova på kväll: 10 september 18.30 2024
 

Meddelandet skickat

Anmälan, senast 4 september

Tack för din anmälan!

Praktisk information

  • Undervisningen är gratis
  • 11 tisdagskvällar med start den 5 september
  • Vid varje kurstillfälle äter vi mat tillsammans samt fikabröd till självkostnadspris
  • Ett dygn eller heldag tillsammans ingår i kursen. Mer info på prova-på-kvällen 10/9.

Föredrag

Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. Vanligtvis är de ungefär trettio minuter och antingen framförda av en föredragshållare som är på plats eller via film. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som "Vem är Jesus?", "Hur ska jag kunna tro?", "Hur och varför ska jag be?" och "Hur leder Gud oss?".

Samtal

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.
bottom of page