top of page
Alpha 2017 _170312_AF5A5817.jpg

Om Gud finns
- vad skulle du fråga honom då

Alpha.png

Varmt välkommen till
grundkurs om kristen tro ! 

​Start tisdag 13 september kl 18:30 2022
- en prova på kväll! 

Kursen består av 11 tisdagskvällar och ett dygn tillsammans. 

Välkommen till Örtagårdskyrkan!  Läs mer om Alpha här nedan.

Alpha 2017 _170312_AF5A5202_large.jpg

Anmälan, senast 13 september

Tack för din anmälan!

Vad är Alpha

Alpha är en rad kurstillfällen som utforskar den kristna tron. Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor som rör tro och är skapat för att väcka samtal. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andre helt lik, men generellt så har de tre saker gemensamt: Mat, föredrag och ett gott samtal.

Föredrag

Föredragen är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal. Vanligtvis är de ungefär trettio minuter och antingen framförda av en föredragshållare som är på plats eller via film. De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som "Vem är Jesus?", "Hur ska jag kunna tro?", "Hur och varför ska jag be?" och "Hur leder Gud oss?".

Kostnad

Kostnad för Alpha-kursen:
Mat:

495 kr för 11 middagar 
Dygn:

650 kr

Mat

Oavsett om det är en grupp med vänner som samlas runt ett köksbord, eller en snabb träff på stan med fika, så har mat en förmåga att föra människor samman. Det är likadant på Alpha. De flesta Alphatillfällena startar med mat, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

Samtal

Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga (på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna). Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

Har du frågor?

Ring gärna till oss, eller använd formuläret här brevid.

Kursansvarig: Andreas Rosdal, pastor 073-680 31 28

Meddelandet skickat

bottom of page